Wie zijn wij

Missie:

Voetbalschool Wijchen wil een meerwaarde zijn bij de ontwikkeling van elke jeugdvoetballer(ster).
Wij willen elke jeugdvoetballer(ster) laten ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau.
Zodra kinderen aan onze activiteiten deelnemen moeten zij veel plezier beleven.

Visie:

Deze meerwaarde komt voort uit 35 jaar trainerservaring.
Wij laten de kinderen plezier beleven, ontwikkelen hun door persoonlijke aandacht te geven en positieve coaching.
Onze manier van opleiden onderscheid zich doordat wij vanuit onze ervaring een eigen brede voetbalvisie hebben ontwikkeld.
De balans tussen ervaren, succesvolle trainers die hun sporen in het voetbal hebben verdiend en jonge ambitieuze trainers zorgt ervoor dat de jeugdvoetballers(sters) een veelzijdige aandacht krijgen.

Ton Kosterman:

Ik ben 35 jaar actief in het vak als trainer-coach van jeugdvoetballers en bij de senioren.
Momenteel ben ik hoofdtrainer bij RKSV Wittenhorst.
Daarnaast ben ik als trainer maar ook als organisator en headcoach betrokken geweest bij voetbal activiteiten in binnen- en buitenland.
Bij de meeste verenigingen waar ik als jeugd- en hoofdtrainer werkzaam was heb ik een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen en/of bewaken van het technisch beleids- en ontwikkelingsplan.
Aan de basis van de ontwikkeling van mijn eigen voetbalvisie staat de periode dat ik zelf actief was als voetballer.

Ik had het voorrecht om op een redelijk niveau te mogen voetballen. Daarna heb ik verschillende opleidingen gevolgd.
Als voetballer ben ik actief geweest in de 1e jeugdselectie teams bij sc. Woezik, sv. TOP (Oss) en sv. A.W.C. waar ik in mijn 1e jaar bij de senioren een zware blessure opliep. Daarna ben ik me gaan richten op mijn trainerscarrière en heb de volgende opleidingen gevolgd bij de KNVB: Jeugd Voetbaltrainer, UEFA-C, UEFA-B en UEFA-A. Mijn stage was bij FC. Oss, waar ik op vrijdagmiddag ook de beloftes trainde.
Ook heb ik de voetbalconditietraining bij inspanningsfysioloog Raymond Verheijen en de techniektrainer opleiding aan de René Meulensteen academie gevolgd.
Bij verschillende voetbalkampen in zowel binnen- als buitenland ben ik actief geweest.
De verenigingen waar ik als hoofdtrainer werkzaam ben geweest zijn: sc. Woezik, v.v. Alverna, O.S.S.’20, R.K.S.V. Margriet, sv. A.W.C., Festilent en E.W.C.’46. Als jeugdtrainer bij sc. Woezik, Olympia’18, Volharding en sv. A.W.C..

Door op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op voetbalgebied, de visie van andere trainers gekoppeld aan mijn eigen voetbal-/ trainers ervaringen heb ik mijn eigen voetbalvisie ontwikkeld.
Inmiddels heb ik wel bewezen dat deze visie succesvol kan zijn bij zowel de jeugd als senioren.
Met behulp van deze gevarieerde en brede voetbalvisie ben ik ervan overtuigd dat het plezier en de ontwikkeling van elke jeugdspeler(ster) zal toenemen.
Met de ruime trainerservaring (35 jaar) ben ik ervan overtuigd op het gebied van coaching en training een meerwaarde te zijn voor elk individu en team dat zich verder wil ontwikkelen.

 

Dylan Hendriks:

Ik ben ruim 5 jaar actief binnen de sportwereld. Momenteel actief als trainer van sc. Woezik JO17-2. Hiervoor heb ik verschillende jeugdelftallen mogen trainen in de leefstijdscategorie 8 t/m 17 jaar en ben ik assistent-trainer geweest bij sc. Woezik van o.a. JO17-1, JO14-1 en JO13-1.

Ik ben afgestudeerd aan het ROC in Nijmegen als Buurtsportcoach. En momenteel studeer ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als Sportkundige. Gedurende mijn opleiding(en) heb ik verschillende stages doorlopen o.a. bij SportService Wijchen, Mondial College Leuvensbroek en VV Trekvogels. 

Als voetballer heb ik tot mijn twaalfde in verschillende selectieteams bij sv. A.W.C. gespeeld en ben ik sindsdien actief bij sc. Woezik, waar ik, alle eerste selectieteams heb doorlopen.

Rik Kersten: 


Ik ben 22 jaar oud. Ik zit sinds mijn zevende op voetbal. Ik heb recreatief en selectief de jeugd doorlopen bij sc. Woezik en ik voetbal daar nu nog steeds. Ik ben ook sinds 2015 jeugdtrainer bij sc. Woezik en geef dit jaar training aan de JO17-2. 

In 2015 ben ik begonnen aan de CIOS in Arnhem. Dit is een sportopleiding op mbo-niveau 4. De CIOS heb ik in 2019 succesvol afgerond als Buurt, Onderwijs en Sport medewerker. Ook heb ik tijdens de CIOS mijn pupillen juniorentrainer en UEFA C diploma van de KNVB behaald. In 2019 ben ik begonnen aan de opleiding Sportkunde op de HAN in Nijmegen. 

Ik doe sinds 2015 veel ervaring op in de sportwereld. Zo heb ik bij verschillende organisaties stagegelopen, bij o.a.:
• Sc. Woezik, als jeugdtrainer, van 2015 tot 2018, 2019 en 2020.
• Sc. Bemmel en MHC Bemmel, als jeugdtrainer, van 2015 tot 2016.
• SportService Wijchen, als gymleraar, van 2017 tot 2018.
• Overbetuwe Beweegt, als gymleraar en organisator koningsspelen, van 2018 tot 2019.
• Formupgrade, als trainer, van september 2020 tot februari 2021.

Scroll naar boven